Etikettarmen
Läst 8139 ggr
[julatopp7018]
2013-02-21, 13:29

SASR har en av världens tuffaste utbildningar

SAS finns även i Australien under namnet SASR och Nya Zeeland genom NZSAS. Regementena i Australien och Nya Zeeland skiljer sig från de andra då deras patruller består av fem istället för fyra man. Denna artikel berättar lite om utbildningen!

Bildtext…

Dom som söker SASR måste ha bra kondition, bra psyke och vara redo att aldrig ge upp ett uppdrag.

Under tre veckor upplever dom sömnbrist, brutal fysisk träning och konstanta förhör. De som klarar sig kvar till slutet får marschera 150 kilometer uppför ett berg med 50 kilo packning. Den sista dagen återstår bara en handfull rekryter men inte ens då är det säkert att de kommer bli upptagna.

Runt 130 män väljs ut från armén till denna 3 veckors kursen.

Samtliga får ett nummer och en lapp på sin uniform med sitt nummer samt fotograferas med sitt nummer.  Där efter skall samtliga skriva en uppsats om sig själv. Det är ett sätt att hitta brister hos dom sökande och försöka få dom att sluta. Alla sökande får ett papper som dom när som helst kan skriva på och på så sätt slutar, skriver dom på det pappret får dom aldrig mer söka kursen igen. Man kör iväg dom sen med lastbil mot lägret men låter dom gå dom sista 8 km. Runt midnatt får dom gå till sängs för att väckas redan 02 med hög musik och ställs upp för vapeninspektion. Det finns alltid någon som brister i sin vapenvård som ger samtliga bestraffning som armhävning och bära tunga stockar. Men man vill även bryta ner rekryterna på det här sättet och få folk att sluta frivilligt genom att skriva på pappret. Man tar in varje rekryt i ett rum och berättar alla svagheter denna har och försöker bryta ner och få denna att sluta. Ett antal väljer skriva på och avbyter utbildningen för dom som är kvar skall nu genomföra den riktigt första svåra provet efter fyra dagar skall dom gå 20 km med 20 kg på ryggen och 9 kg i bältet på en maxtid på 3 timmar och 15 min. Många klarar inte maxtiden eller tvingas bryta av skador. Men vissa får chansen att göra om testet. För dom som går vidare väntar orgentering både under dagen och natten och den sista vandringen på 150 km upp och ner för berg.

Dom är bara 20 kvar när den sista delen av kursen är klar inte ens då är det säkert att dom antas då börjar den riktiga utbildningen på 1 år ca.

Foto eliteukforces

[Jimmy.L]
2013-02-21, 17:10
#1

Ingen dålig utbildning.

[Björn.B]
2013-02-21, 19:37
#2

15 mils vandring med 50 kg på ryggen måste krävas att man är väl tränad 😮

Starta en egen diskussionssajt!

För föreningen, klubben, klassen, skolan, bloggen, hobbyn, intresset, spelklanen, familjen, kompisgänget, bostadsrättsföreningen, samfälligheten...

Kom igång på några minuter. Gratis förstås!

[Jimmy.L]
2013-02-22, 08:51
#3

Är nog inte bara styrkan som behövs utan även den mentala biten.

[julatopp7018]
2013-02-22, 13:12
#4

Den mentala biten är viktigare som Jimmy säger.

[Björn.B]
2013-02-22, 18:52
#5

Okej.

Upp till toppen