Annons:
Etikettmodernakonflikter
Läst 103 ggr
Fornöga
2023-03-17 16:50

Arresteringsorder utfärdad mot Putin

Internationella brottmålsdomstolen i Haag har utfärdat en arresteringsorder mot Vladimir Putin avseende krigsförbrytelser utförda i Ukraina.

Arresteringsordern avser även Rysslands barnrättskommissionär. Expressen skriver:

"Enligt ICC bär Vladimir Putin och Maria Alekseyevna Lvova-Belova ett straffrättsligt ansvar för olaglig deportation av ukrainska barn till ryskkontrollerat område i Ukraina.

– Det är förbjudet enligt internationell lag för ockupationsmakter att förflytta civila från det territorium de bor i till andra territorier, säger Piotr Hofmanski, ordförande för Internationella brottmålsdomstolen i ett uttalande.

– ICC lägger stor vikt vid skyddandet av civila offer, särskilt barn."---

Ryssland har inte godkänt ICC, och arresteringsordern kan nog betraktas som en symbolisk markering så länge Putin inte lämnar ryskt territorium. Det ukrainska presidentkansliet hyllar beslutet och säger att det bara är början, enligt TT.


Re:tired.

Den internationella brottmålsdomstolen ICC har utfärdat en arresteringsorder mot Rysslands president Vladimir Putin, rapporterar The Guardian. Putin anklagas av domstolen för att vara ansvarig för krigsförbrytelser i Ukraina.
  • Redigerat 2023-03-17 17:02 av Fornöga
Annons:
[Sacred Wolf.]
2023-03-17 17:18
#1

Läste precis det där och han lär inte i första taget lämna Ryskt territorium men nånstans nån dag kommer han att klanta sig och befinna sig i ett annat land och då åker han dit.

Fornöga
2023-03-17 18:04
#2

Länk till en artikel publicerad för ett år sedan som beskriver läget då och tänkbara scenarier baserat på det läget. Sannolikt tillämpbart även i det nu aktuella fallet.


Re:tired.

Folkrätten och det som brukar kallas för krigets lagar har ställts på sin yttersta spets sedan Ryssland attackerade Ukraina. Skulle du säga att regelverket fyller sina syften och fungerar juridiskt...
Caeli
2023-03-17 20:02
#3

Sedan måste man vara säker på att det är RÄTT Putin. Det finns ju flera dubbelgångare sägs det…

Fornöga
2023-03-17 22:34
#4

#3 Läge för mängdrabatt kanske? 😏


Re:tired.

Upp till toppen
Annons: