Etikettövrigt
Läst 83 ggr
[Jimmy.L]
2021-10-14, 18:53

Upphittad ammunition -- del 7

Hittat ammunition? Gör så här:

Lämna fyndplatsen utan att röra vid föremålet eller föremålen

Märk ut platsen, särskilt om det är ett sjöfynd, men håll avstånd till föremålet

Varna andra, om fyndet görs exempelvis på en välbesökt badplats

Kontakta närmaste polismyndighet

Tänk på att utseendet på ammunitionen kan variera. Det behöver inte röra sig om en projektilformad granat. Exempelvis finns flera olika typer av utländska handgranater vara i omlopp.

Tidigare tråd

[Jimmy.L]
2021-10-14, 18:55
#1

Ett misstänkt farligt föremål hittades på torsdagen på Lusharpans återvinningscentral i Borås, och polisens bombgrupp larmades till platsen.
"Det kan ha varit en handgranat", säger gruppchef Oscar Engberg.

https://sverigesradio.se/artikel/hor-smallen-har-spranger-polisen-den-misstankta-handgranaten

Ett misstänkt farligt föremål hittades på torsdagen på Lusharpans återvinningscentral i Borås, och polisens bombgrupp larmades till platsen. "Det kan ...
[Jimmy.L]
2021-12-01, 14:05
#2

Tre personer har skadats i en explosion vid den trafikerade tågstationen Donnersbergerbruecke i München, rapporterar CNN.

Explosionen kom från en närliggande byggarbetsplats. Enligt tidningen Bild är det en 250 kilo tung bomb från andra världskriget som exploderat.

“Just nu finns inga tecken på något brott. Enligt initiala uppgifter har vi tre skadade personer. Riskområdet är avspärrat och trafiken till tågstationen stoppad”, meddelar Peter Wethmann, polisens presstalesperson.

https://live.aftonbladet.se/supernytt/news/tre-skadade-i-explosion-vid-tysk-taagstation.XehntVmNB

Tre personer har skadats i en explosion vid den trafikerade tågstationen Donnersbergerbruecke i München, rapporterar CNN. En person är allvarligt skadad.

Starta en egen diskussionssajt!

För föreningen, klubben, klassen, skolan, bloggen, hobbyn, intresset, spelklanen, familjen, kompisgänget, bostadsrättsföreningen, samfälligheten...

Kom igång på några minuter. Gratis förstås!

[Jimmy.L]
2021-12-01, 17:38
#3

Polisens nationella bombskydd fick rycka ut till den torrlagda kanalen i Töreboda på onsdagen.

Det efter att två gamla granater upptäckts på tisdagskvällen, skriver Mariestads tidningen.

https://sverigesradio.se/artikel/gamla-granater-hittade-i-kanalen-i-toreboda

Polisens nationella bombskydd fick rycka ut till den torrlagda kanalen i Töreboda på onsdagen.Det efter att två gamla granater upptäckts på tisdagskvällen, ...
[Jimmy.L]
2022-01-07, 07:18
#4

20–25 granater som hittades på en strand vid Møllesø i Eskilstrup på danska Falster ska sprängas bort.

Polisen fick larmet på torsdagskvällen och en patrull skickades till platsen. De kontaktande i sin tur danska förvarets ammunitionsröjningsenhet.

Försvaret bedömer att granaterna måste oskadliggöras genom att sprängas sönder på plats, vilket beräknas ske på fredagsmorgonen.

https://live.aftonbladet.se/supernytt/news/20-granater-funna-paa-dansk-strand-ska-spraengas.YfNO2vnny

20–25 granater som hittades på en strand vid Møllesø i Eskilstrup på danska Falster ska sprängas bort.
[Göstage]
2022-02-17, 10:50
#5

20-30 dumpade bomber från WWII har påträffats av dykare på mellan nio och tjugo meters djup utanför Kristiansand i Norge. Den största förmodas väga runt ett ton och innehålla över 500 kilo sprängmedel.

Bomberna bedöms inte utgöra någon fara att explodera, och kommer att transporteras bort vid tillfälle eftersom de ligger på en olämplig plats.

Dykare har hittat mellan 20 och 30 bomber från andra världskriget i fjorden utanför Kristiansand i södra Norge. De låg mellan 9 och 20 meter under vattenytan.
Cojimar
2022-04-09, 18:37
#6

En militär pjäs innehållande fosfor och som används i syfte att markera ubåtar har flutit i land i Trelleborgs kommun och destruerats av Nationella bombskyddet.


Drar mina strån till stacken som medis på Militärhistoria, Kust & Hav och Fågelskådning i Fokus.

En militärpjäs för markering av ubåtar har spolats upp på en strand strax väster om Skåre i Trelleborgs kommun. Polisen fick larm om ett misstänkt farligt föremål och Nationella bombskyddet kallades till platsen. – Den bedöms vara utländsk, säger Rickard Lundqvist vid polisen.
  • Redigerat 2022-04-09, 18:38 av Cojimar
Upp till toppen