Etikettmarinen
Läst 1779 ggr
[julatopp7018]
2015-05-09, 13:49

Filippinska marinkåren rekognosceringsbataljonen

Filippinerna har runt 7000 öar vilket gör att man är beroende av att det finns utbildade soldater för svåra uppgifter och där kommer marinkårens rekognosceringsbataljonen in i bilden där soldaterna tränas att kunna behärska land, sjö och luftlandsättning. Till denna specialenhet söker sig frivilliga till.

Rekognosceringsbataljonen är en insatsstyrka inom marinen i Filippinerna och endast dom bästa antas i denna styrka. Utbildningen för dessa soldater som både innehåller män som kvinnor börjar vid en bas i södra Luzon på Filippinerna här testar man kondition hos soldaterna som ska bli marinsoldater och dom bästa soldaterna plockas ut till en tre månaders ännu tuffare utbildning för att bli elitsoldat. Från dag ett börjar man en hård träning där målet är att lära sig hoppa fallskärm under 6 veckor som utbildningen till det märket (ett av tre märken) pågår redan här börjar man plocka bort redan här ca 25% av dom uttagna soldaterna som inte klarar av dom fysiska proven. 

Nästa steg i utbildningen är närkampstekniken Pekiti Tirsia Kali som är en Filippinsk stridskonst från 1500-talet med långa tunga macheter. Även prickskytte skall dessa soldater klara av och här misslyckas så många som 50% av dom som är kvar under grundutbildningen. Det så kallade tillitstestet är nog en av världens farligaste test där man kan döda sin kamrat om man inte är en god skytt. Det går till att kamraten ställer sig på skjutbanan och den andra ska träffa ballonger som denna har nära sin kropp med skarp ammunition misslyckas man med detta så har man inte klarat kursen utan även kan ha dödat sin kamrat. Många av dom 50% som inte klarar denna test gör det för att dom inte vågar skjuta. Efter avslutad kurs får man märket och kan nu ingå i en patrull av 8 soldater.

Foto Wikipedia

[julatopp7018]
2015-05-09, 15:00
#1

Film hur skjutningen med krypskytt ser ut.

Upp till toppen