övrigt

Vänstern hycklar om kärnvapnen

2016-01-12 08:59 #0 av: Jimmy.L

Det är dags att ta kärnvapenhotet på allvar. Problemet är att de som är engagerade i frågan missar att det är Ryssland som utgör den stora faran.

Expressen

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2016-01-12 09:24 #1 av: KimE

Hon har fel ryssland är konkurrenskraftigt mot USA om en konflikt ligger nära ryssland det är bara om konflikten ligger långt från bådas territorium USA är överlägset. Rysslands modernisering sker snabbare än USAs men det låga oljepriset kan bromsa den, dubbelt så många moderna stridsflyg levereras till ryska flygvapnet som usas.

Europas system för att leverera kärnvapen börjar bli gamla det är bara storbritannien som bygger nya ubåtar och uppgraderar sina kärnvapen. Tysklands gamla plan är inte mycket att komma med.

Anmäl
2016-01-12 09:36 #2 av: Jimmy.L

Ryssland kommer i år avfyra 16 missiler med lång räckvidd som kan bestyckas med kärnvapen och man inleder nytt program för att ta fram kärnvapenbestyckade missiler det är man ensam om. 

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.