övrigt

Räddningstjänsten fick hjälp av Hägglunds.

2018-10-16 16:59 #0 av: KimE

Vid en brand i en verkstad  i Ullånger med gasflaskor kom räddningstjänsten på att försöka med att lägga sprängmattor över dem. Väg E4 var avstängd pga ett säkerhetsområde som kunde minskas efter åtgärden så vägen kunde öppnas. Hägglunds i Örnsköldsvik ställde upp med ett splitterskyddat fordon (oklart vilken typ). Bilar och lastbilar leddes om på skogsvägar det blev ett kaos då vägarna var för smala för möte och de körde fel. En skolbuss blev fast i köerna då ställde en förälder upp med att skjutsa barnen hem i en stridsbåt 90 från Dockstavarvet.

Plåtfabriken i Ullånger är nerbrunnen och räddningstjänsten fick använda både bandvagnar och sprängmattor för att försöka minimera explosionsrisken eftersom det fanns acetylengasflaskor i fabriken. E4 stängdes av under nästan ett dygn, och nu arbetar räddningstjänsten vidare med att försöka släcka branden.


https://www.allehanda.se/artikel/vasternorrland/kramfors/se-bilder-fran-brandplatsen-i-ullanger-sa-jobbar-raddningstjansten-vidare-nu

Anmäl
2018-10-16 17:13 #1 av: Jimmy.L

Stort av dom att hjälpa till. 

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2018-10-16 22:39 #2 av: KimE

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/a29b5L/installd-skolskjuts--fick-aka-stridsbat

Bandvagnen som användes till sprängmattorna var en bvs10.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.