övrigt

"En till två dagar för att invadera Norrland”

2017-02-13 15:19 #0 av: Jimmy.L

Ett rysk anfall mot Sverige skulle komma som en total överraskning och det skulle ta en till två dagar att invadera Norrland, enligt generalmajor Björn Andersson, sekreterare i kungliga krigsakademien.

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/norrbotten/en-till-tva-dagar-for-att-invadera-norrland

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2017-02-13 16:00 #1 av: [krasnajaluna]

Frågan är vad de ska med Norrland till? Vi i Sverige verkar ofta tro att vi är mer intressanta än vad vi faktiskt är.

Citat från artikeln:

''–  Syftet är väl att återskapa ett stor-Ryssland där man har kontroll över sina grannländer på ett eller annat sätt, sade han.''

Det där ordet ''väl'', i min åsikt är det farligaste man gör att bygga upp en rädsla hos folk på endast teorier och gissningar vilket både försvaret och många stora tidningar, t ex DN gör. Såklart ska man inte blunda för att ett annat land inte är pålitligt till 100% men detta gäller egentligen alla länder.    

Har man en stor granne är det hur som helst bra att ha en god grannsämja, för i det här fallet finns ingen fastighetsägare som kan kasta ut den som missköter sig. Vem vet, en dag kanske vi behöver be om hjälp från öst istället? Som vi vet så kan USA:s och därmed NATOs politik ändras vart 4:e till vart 8:e år. 

Tror för övrigt att Sverige borde satsa mer på det inhemska försvaret mot inre hot.

Anmäl
2017-02-13 16:25 #2 av: Jimmy.L

#1 Har du missat att Ryssland flyttar upp flera militära styrkor norr ut. Både Norge, Finland, och Baltikum anser det finns klara hot från Ryssland ska vi inte ta det hotet på allvar när våra grannar gör det? Ryska flygövningar mot Sverige har även genomförts där man senare fick reda på att det rörde sig om atombombsövning av anläggningar i Sverige.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/ryssland-ovade-karnvapenanfall-mot-sverige/

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2017-02-14 07:18 #3 av: KimE

Omöjligt norrland är 2/3 av Sverige därimot så går det att slå ut de stående militära förbanden.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.