övrigt

Omfattande läcka avslöjar USA:s drönarprogram

2015-10-16 07:30 #0 av: Jimmy.L

En anonym källa har läckt en stor mängd dokument som ger en detaljerad inblick i USA:s förarlösa flygattacker i Afghanistan, Jemen och Somalia. ”The Drone Papers” publiceras av The Intercept, nyhetsplattformen för Edward Snowdens gigantiska dokumentsamling från NSA.

DN

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2015-10-16 07:39 #1 av: KimE

Målet med att ha cia, privata företag och flygvapnet inblandade måste vara att ingen ska ha något ansvar för attackerna.

Anmäl
2015-10-16 07:45 #2 av: Jimmy.L

Hade dom haft mindre antal civila som dödas i drönarattacker tror jag inte USA hade fått så mycket kritik för sina drönare. Nu så väljer man ofta att slå till mot terrorister och fiender fast det finns stor chans att döda och skada civila.

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2015-10-16 07:59 #3 av: KimE

Det blir så märkligt när det är så lätt att döda i andra länder utan att officiellt ha militär närvaro. Det skapar mycket större motstånd och terrorism när det inte finns någon person att ställa till ansvar. USA håller på att införa nya drönare med tyngre vapenlast men de har så stort behov av de befintliga drönarna att de inte kan frigöra resurser till dem.

Anmäl
2015-10-16 08:37 #4 av: Magi-cat

Systematiskt och cyniskt.

"De läckta dokumenten visar förstahandskällors vittnesmål om att uppemot 90 procent av alla amerikanska attacker med obemannade luftfarkoster dödar fel person. CIA:s och militära Joint Special Operations Commands systematiska tillvägagångssätt framstår som cyniskt."

http://www.dn.se/nyheter/varlden/omfattande-lacka-avslojar-usas-dronarprogram/

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2015-10-16 08:42 #5 av: Jimmy.L

#3 Exakt det skapar mer problem än det hjälper. Detta är USA:s största problem att man skjuter först och sen ber om ursäkt för civila offer vilket händer för ofta.

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2017-01-20 08:09 #6 av: [Nomen Nescio]

#0 Även hos oss läcker drönarhemligheter, om än mer på grund av klantighet än genom läckor...

"Avesta kommun råkade av misstag skicka ut ett sekretessbelagt dokument om polisens nationella drönarverksamhet mot terrorism, rapporterar SVT Nyheter."---

GP


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.