marinen

Svensk miniubåt

2015-09-18 17:28 #0 av: KimE

Var det den här som sågs i stockholms skärgård? Enligt tillverkaren har svenska flottan två stycken för tester.

http://jfdefence.com/sealpod/carrier/index.php

Anmäl
2015-09-18 17:34 #1 av: Jimmy.L

Nej den man har sätt några gånger är denna jag fotograferade förra sommaren. Det är ett företag i Stockholm som säljer en upplevelsepaket och håller till på Värmdö.

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2015-09-18 19:37 #2 av: papa-bear

det borde väl marinen och försvaret ha koll på och höra sig för med företaget om de varit ute och åkt innan de skickar ut allt de har för att leta och slår på stora trumman i media.

värst var väl att det var en gammal sjöofficer som påstod sig fotograferat den "ubåt" som det letades efter i stockholm, men man tycker ju att de andra båtarna som var i närheten skulle ha rapporterat något. själv tyckte jag att de väldigt suddiga bilderna, som brukligt är när något sensationellt rapporteras, liknade en ribbåt.

Anmäl
2015-09-18 19:50 #3 av: Jimmy.L

#2 Det är olika händelser, miniubåten på bilden har folk larmat om men då har försvarsmakten kollat med företaget. Samt att denna ubåt bär AIS så den syns.

Kränkningen i höstas anser man att det troligen var en miniubåt medan händelsen nära Stockholm har försvarsmakten sagt att man inte tror det var någon främmande ubåt..

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.