flygvapnet

"Lågflygande plan väckte nyfikenhet"

2015-06-22 17:45 #0 av: [Carpinus]

"Flera läsare har hört av sig till GP och meddelat att lågflygande plan har var synliga över både Tjörn och Göteborgs norra skärgård i midsommarhelgen."---

Men enheter från Skaraborgs flygflottilj i Såtenäs flög över Tjörn på vid 21-tiden på söndagskvällen."---
-Alla flygningar har ett syfte och denna var en rutinmässig transportflygning från Halmstad till Såtenäs. Det är ju stora plan (ett Hercules i detta fall) och det kan uppfattas som att de flyger väldigt lågt, säger Gebhardt och fortsätter:
- Orsaken till att de flyger lågt kan vara att de behöver göra så för vädret, eller för att träna.
Jesper Tengroth, pressekreterare vid Försvarsmakten, uppger att försvaret på senare tid övar betydligt mer frekvent än under 90- och 00-talet.
- Vi övar både på midsommarafton, julafton och andra helgdagar så det kan mycket väl har varit något av våra plan som passerade Tjörn i fredags, säger han."

GP


Anmäl
2015-06-22 17:54 #1 av: Jimmy.L

Tror det är den 10e flygningen i år som folk ringer till pressen om.

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2015-06-23 08:33 #2 av: [Carpinus]

#1 Elva nu då...


Anmäl
2015-06-23 08:40 #3 av: Jimmy.L

Märkligt att polisen inte har bättre samarbete med andra myndigheter så dom vet vad som finns i luften.

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2015-07-18 10:52 #4 av: [Carpinus]

"Flera läsare hörde under fredagskvällen av sig till GP och meddelade att de hade sett lågt flygande militärplan över Göteborgs stad.
- Det var svenska stridsflygplan som genomförde normala inflygningar i träningssyfte mot flygplatserna Landvetter och Säve, säger Max Hasselblatt, vakthavande informatör vid Försvarsmakten."---

"Pressekreterare Jesper Tengroth upplever att det blir vanligare att folk hör av sig vid lågflygningar över tätbefolkade områden.
- Om du backar bandet till sjuttio- och åttiotalet så flög vi massor, men det var ingen som tänkte på det. Nu flyger vi mer för att vi övar mer, och det är inte ett dugg konstigt."


GP


Anmäl
2015-07-18 10:55 #5 av: Jimmy.L

#4 Folk tycks tro att Sverige saknar militärt flyg. 

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2015-07-18 11:11 #6 av: [Carpinus]

#5 Tror också att det är fler än vad man tror som använder närmaste tidning som upplysningsbyrå när det är något man vill ha snabbt svar på.

Kan tänka mig att det dessutom har ökat när folk märker att man kan bli nämnd och t.o.m. få belöning i vissa sammanhang (dock knappast i detta fall).


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.