Etikettevenemang
Läst 5091 ggr
ElLobo
2012-05-24, 19:13

120603: Försvarsmaktens huvudflygdag 2012

Söndagen den 3 juni arrangeras Försvarsmaktens huvudflygdag på Malmen utanför Linköping.

FM HuvudflygdagFoto: Linus Kilander, Försvarsmakten.

Försvarsmaktens huvudflygdag 2012

Välkommen till Försvarsmaktens huvudflygdag söndagen den 3 juni 2012!

I år genomförs flygdagen på Malmen utanför Linköping, och arrangörerna räknar med hela 75.000 besökare.

2012 är ett år fyllt av historiska jubileum. Det är 100 år sedan den första militära flygningen genomfördes i Sverige och 100 år sedan Carl Cederström, den "flygande baronen", startade den första första svenska flygskolan. En flygskola som än idag finns kvar, nu som Försvarsmaktens flygskola för blivande stridspiloter. I år firar dessutom försvars- och säkerthetsföretaget Saab sin 75:e födelsedag.

Spektakulärt och fartfyllt

Dessa tre milstolpar i inom svenskt flyg kommer givetvis att firas och synliggöras under flygdagen och den spektakulära flygshow som besökarna kommer att bjudas på. Flygshowen kommer bestå av både historiska och moderna inslag, och innefattar allt från Tummelisa, den baltiska akrobatiska uppvisningsgruppen Baltic Bees och samtliga av Försvarsmaktens helikoptersystem till ett av västvärldens största transportflygplan C-17, Viggen, Lansen och givetvis Gripen.

Förutom en hisnande och fartfylld flygshow kommer besökarna även att kunna ta del av dels ett markscenario och dels en markutställning där det finns möjlighet att träffa representanter från flera av Försvarsmaktens förband och få en inblick i Försvarsmaktens bredd av förmågor och yrkeskategorier.

Fyra dagar med flyget i fokus

Flygdagen den 3 juni innebär också finalen av Aerospace Forum. Ett arrangemang som genomförs mellan den 31 maj-3 juni och består av två konferensdagar och två flygdagar, varav den sista dagen, Försvarsmaktens huvudflygdag, är öppen för allmänheten. Aerospace Forum är ett arrangemang med seminarier, utställningar, markscenarier och flyguppvisningar av hög internationell klass, med en mix av delegater från politik, industri, försvar, myndigheter, utbildning och forskning.

Välkomna till vår verklighet! Och du, det är gratis inträde!

Läs mer på hemsidan, länk.

[Jimmy.L]
2012-05-24, 19:32
#1

Någon som har tänkt sig ta sig dit får gärna posta bilder sen.

Upp till toppen