Etikettevenemang
Läst 2342 ggr
ElLobo
2014-08-19, 05:19

140823-24: Beredskapsnostalgi i järnvägsmiljö

En av årets höjdpunkter är en helg mitt under ett brinnande världskrig där vi verkar i skogarna runt Tallås i ständig beredskap. Som åskådare kommer du in mitt i 1940-talets verklighet för den svenska soldaten.

MfJTJ

Beredskapsnostalgi och ångtåg i fotogenlampans sken den 23-24 augusti

Så är det dags igen för JTJ:s samarrangemang med Gästrike Militärhistoriska Förening (GMF)!

Den 23-24 augusti blir det Beredskapsnostalgi i järnvägsmiljö med dressiner och på kvällen den 23 är det traditionsenligt kvällstrafik med ångtåg i fotogenlampans sken.

Ångtåg i fotogenlampans sken

På lördagskvällen körs den traditionsenliga ångtågstrafiken i fotogenlampans sken. Missa inte tillfället att göra en tågresa medan mörkret sakta sänker sig och sensommarkvällen övergår i natt.

Vad är beredskapsnostalgi?

Arrangemanget syftar till att sprida lite levande historia från 1940-talets Sverige när landet skulle försvaras från den Lede Fi - som tack och lov aldrig kom. Järnvägen spelade förstås en viktig roll för försvaret.

Vid Tallås station har GMFs styrkor slagit läger. Här sker förevisning av äldre militär materiel och det blir skådespel och musik med militär anknytning.

På söndagen, runt kl 12.30, genomförs en liten övning då fientliga styrkor anfaller mot Tallås kompani. Skjutning med lös ammunition kommer att ske. Givetvis informerar personalen på plats i god tid innan anfallet börjar.

Tågtider och annan information finns på JTJ:s hemsida.

Café Mallet i Tallås serverar kaffe, te och läsk med tilltugg.

I Tallås kan du också köpa klassisk ”militär” ärtsoppa, varm korv och kolbullar från GMFs fältkök.

Länkar

JTJ  

Beredskapsnostalgi

[Jimmy.L]
2014-08-19, 07:43
#1

Trevligt, det rullar in nu massor med trevliga evenemang runt om i landet.

Upp till toppen