stridsvagnar-pansarfordon

Pansarterrängbil 360

2017-09-29 13:51 #0 av: Jimmy.L

Pansarterrängbil 360 har en marschhastighet på 90 km/h. Den 8-hjuliga vagnen har ett höjdjusteringssystem som tillsammans med möjligheten att justera individuellt däcktryck, gör att vagnen har en hög framkomlighet både i terräng och på landsväg. Vagnen har mörkerförmåga samt kan uppträda i alla klimat. Den har också air-condition och NBC-filter, vilket gör att den kan uppträda i kontaminerade miljöer.

Vagnen är utrustad med en hydraulisk ramp som används av skyttesoldaterna för upp- och avsittning. Besättningen har egna luckor ovanpå vagnen för upp- och avsittning. Bak i vagnen finns också stridsluckor för vagnsstrid.

Besättning: 3 (skytt, förare och vagnchef) Passagerare: 8 soldater i trupptransportvagnen

Vagnen finns i fyra olika utföranden (så kallade varianter): Trupptransportpansarterrängbil, stridsledningspansarterrängbil, reparationspansarterrängbil och sjukvårdstransportpansarterrängbil.


Vagnen är bestyckad med en Vapenstation 01, där olika vapenalternativ kan monteras. Vanligtvis används tung kulspruta modell 88 (KSP 88). KSP 88 har 12,7 mm i kaliber. Stationens sensorer är högteknologiska och har både dag och mörkersikten. 

Källa: Försvarsmakten

Foton Jimmy.l

Bildtråd Stockholms skärgård  Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2017-09-29 18:25 #1 av: KimE

Sådana skulle vi ha fler av.

Anmäl
2017-09-29 18:59 #2 av: Jimmy.L

Ja liksom mer av allt.

Bildtråd Stockholms skärgård  Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.