evenemang

160903: Livgardets dag 2016

2016-05-21 10:25 #0 av: ElLobo

Den 3 september arrangeras Livgardets dag i Kungsängen.LIVGARDETS DAG 2016

ÖPPET HUS I KUNGSÄNGEN 3 SEPTEMBER

Lördagen den 3 september 11.00-15.00 öppnar vi grindarna till regementet i Kungsängen. Vi vill att du ska få möjlighet att lära dig mer om vår verksamhet och träffa våra anställda: soldater, officerare och civila som kan berätta om hur det är att arbeta för den näst största arbetsgivaren i Upplands-Bro kommun: Försvarsmakten.

Livgardet är ett av Sveriges största regementen och utan jämförelse det mest mångfacetterade. Här finns specialister i allt från markstrid till statsceremoniel, internationell utbildning samt träning av hundar och hästar, som används i Försvarsmaktens verksamhet.

Under Livgardets dag genomför vi uppvisningar och du kommer bland annat att kunna titta närmare på olika materielsystem, fordon och sjukvårdsberedskap. Försvarsmaktens logistik öppnar också upp sina lokaler där du kan se och pröva personlig utrustning. Våra hundförare visar hur hundarna jobbar i fält. Barnen får fältmässig ansiktsmålning om de vill.

För den historiskt intresserade kan vi erbjuda ett besök i regementsmuseet där unika föremål finns bevarade.

Några av våra samarbetspartners finns också på plats för att berätta om hur de stödjer veteraner och anhöriga, som har familjemedlemmar i internationell insats.

Möjlighet till förtäring finns både inom Livgardets område och utanför på Soldathemmet.

Ta dig hit: Särskilda bussar kommer att trafikera sträckan Kungsängens station-Livgardet under dagen. Du kan också ta en av SL:s bussar mot Livgardet/Granhammar. För dig som väljer att åka bil finns parkering i anslutning till regementet.

Säkerhet: Eftersom området är ett skyddsobjekt ska du medföra legitimation, som du kan visa upp vid begäran. Tänk också på att väskor kan kontrolleras.

http://www.forsvarsmakten.se/sv/aktuellt/uppvisningar-och-evenemang/livgardets-dag-3-september-2016/

Anmäl
2016-05-21 12:23 #1 av: Jimmy.L

Jättekul, såg en som frågade dom om dom kunde tänka sig ha öppethus på facebook och dom sa att det kunde bli till hösten. Måste åka dit.

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2016-08-02 19:36 #2 av: Jimmy.L

Program.

http://www.forsvarsmakten.se/siteassets/3-organisation-forband/livgardet/programblad-a3--slutlig-utfall.pdf

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.